PG Logo

Vastenactie 2024

Vastenactie 2024

Wat begon als vakantie naar Gambia in 2013.
Even voorstellen; Wij zijn Afra, Paula en Sandra, alle drie verpleegkundigen.

Tijdens onze vakantie in Gambia zijn wij in contact gekomen met een Nederlandse verpleegkundige die daar een kliniekje runt. Zo zijn we begonnen met het ondersteunen van diverse projecten. Regelmatig stuurden we medische- en schoolspullen op maar ook hebben we o.a. ziekenhuisbedden, fietsen en naaimachines verstuurd. Dit project is beëindigd. Nu zitten we al een aantal jaar in een nieuw project wat bestaat uit 2 kleuterschooltjes met ca 100 kleuters.

Wat goed is om te weten dat wij regelmatig contact hebben met de mensen die de projecten aansturen. Ook proberen we regelmatig zelf te gaan kijken. De laatste keer was in 2023.

De afgelopen jaren hebben we door eerdere giften o.a. nieuwe toiletgebouwen laten bouwen bij 1 kleuterschool. De andere school werd voorzien van nieuwe ramen. De laatste paar jaar hebben we de kleuters van de school van een ontbijt kunnen voorzien. Voor een aantal van de kinderen is dit nu, door corona, de enige maaltijd van de dag. De grootste bron van inkomen voor Gambia is het toerisme. Dat lag toen stil en komt nu weer op gang. Gambia is 1 van de armste landen van de wereld.

We hopen dit project een vervolg te kunnen geven en ook te kunnen uitbreiden door het verstrekken van dagelijks een warme maaltijd in plaats van een ontbijt. Tijdens de coronaperiode is ons dat gelukt. De maaltijd bestaat uit rijst met een stukje vis of kip met wat groente. Gemaakt door moeders uit het dorp.

Door uw gift hopen we dit te kunnen realiseren en de kinderen minimaal 1 maaltijd per dag te kunnen geven. Ook zou het fijn zijn als we een moestuin kunnen realiseren zodat de groente uit de moestuin kan gehaald worden.