PG Logo

App van onze gemeente

App van onze gemeente

Zoals u wellicht weet zijn we gestart met onze eigen kerk app. U kunt die downloaden uit de playstore via deze link: Android
Via de appstore: Apple. Zoek naar PG HZB.

code afbeeldingMakkelijker via de QR code?
Dat kan ook. Scan dan met uw telefoon de code hiernaast.

 

 

 

Registratie
Zodra je voor het eerst aan de slag gaat in de app moet je een e-mailadres invullen en een wachtwoord kiezen. Vul bij voorkeur het e-mailadres in waarmee je bij onze gemeente bekend bent. De app stuurt je nu automatisch door naar het volgende scherm. Vul hier je voornaam en achternaam in en kies een profiel foto. Zo kunnen je gemeenteleden zien wie je bent (extra leuk als je er zelf ook echt op staat!). Om privacy redenen wordt jouw e-mailadres vergeleken met het bij de kerk bekende e-mailadres.. Als dat ok is krijg je in de app een seintje, zie je het cijfer 1 bij de app.

Aan de slag
Ga in de app naar de tab “Profiel”, deze staat helemaal rechts. Klik onder je profiel foto op de knop “bewerk profiel”. Nu zie je alle opties die je hebt om je profiel aan te vullen! Bij functie moet je denken aan koster, koffieschenker, voorganger, ambtsdrager enz. Wanneer mensen in de ledenlijst van de app zoeken kunnen ze ook op functies zoeken.
Wil je makkelijk gevonden worden als iemand jou nodig heeft? Vul het hier in!
De andere velden mag je vullen, maar dat is geen voorwaarde, alleen je naam, e-mailadres en profielfoto zijn verplicht. Je persoonsgegevens worden niet en zullen nooit buiten de app gebruikt mogen worden.

Mijn kerk
Hier verschijnen alle berichten van de groepen waar jij in zit onder elkaar. Bovenin de app zie je alle groepen waar je in zit. Je kunt op deze berichten reageren of zelf een nieuw bericht plaatsen. Als je dat laatste wilt doen, kies dan eerst een groep waarin je dit bericht wilt plaatsen. Je kan alleen berichten plaatsen in de groepen waar je zelf in zit. Als je bovenin op een van de groepen klikt, zie je de berichten die alleen voor die ene groep van toepassing zijn. Via de knop “ontdek” zie je alle groepen die er zijn.

Agenda
Onder de tweede tab in het hoofdmenu vind je de agenda. Alle diensten zie je daar maar ook alle vergaderingen/afspraken in de groep waar je deel van uitmaakt. Bovenin de app klik je op 1 groep om alleen de agenda-items van die groep te zien.
Via de + kan je een afspraak toevoegen. Kies ook hier eerst de groep en voeg dan de afspraak toe. Je kan als bijlage een pdf toevoegen, bijv. de agenda.

Geven
In de app wordt gewerkt met een saldo. Je kan daarmee digitaal doneren. Het saldo kun je opwaarderen door eenvoudig met iDeal te betalen. Op je bankafschrift komt de tenaamstelling van onze gemeente te staan. De werking is eigenlijk net als met collectebonnen.
Per keer dat je oplaadt betaal je 24ct Idealkosten. Je moet daarvoor i.v.m. de veiligheid een pincode instellen. Een ander voordeel van het saldo is dat je niet steeds via je bankomgeving hoeft te betalen. Dat doe je één keer en vanaf dat moment geef je vanuit de app tot het saldo op is.
De collectes staan duidelijk aangegeven. Kies per collecte een bedrag wat je wil geven en klik op geef. Voer je pincode in en je hebt een donatie gedaan. Onze penningmeesters beraden zich nog over de vraag of er meer mogelijkheden komen om te doneren.

Gemeente
De vierde tab in het hoofdmenu leid je naar de gemeentegids. Afhankelijk van wat andere gemeenteleden hebben ingevuld kun je ze zoeken op de voor- en achternaam maar ook op de functie. Als je op een gemeentelid klikt krijg je het profiel te zien.
Als je het telefoonnummer ingedrukt houdt, krijg je de opties dit nummer te bellen, een bericht te sturen, te kopiëren of op te slaan in je contacten. Als je het e-mailadres ingedrukt houdt, krijg je de opties om deze persoon een e-mail te sturen, het adres te kopiëren of het adres op te slaan in je contacten. Hetzelfde geldt voor het adres:
Let op: bij sommige telefoons moet je kort op het telefoonnummer tikken, bij anderen wat langer. Dat hangt een beetje van je telefoon af.

Profiel
Je kunt je eigen profiel bewerken onder het laatste tabje “profiel”. Hier zie je ook in welke groepen je zit. Onder ˜instellingen” kun je je wachtwoord wijzigen, je account verwijderen en je afmelden. Let op: als je je onbedoeld afmeldt of verwijdert moet je een nieuw account aanmaken en weer opnieuw toegang vragen.
Per groep kun je kiezen of je er meldingen van wil krijgen of niet. Als je klikt op “betaalinstellingen” kun je een andere bank selecteren of een nieuwe pincode aanmaken in het geval van een vergeten pincode.

Vragen? Neem contact op e-mail Communicatie:

Veel plezier met de app!