PG Logo

Tiny Church Floriade 2022

tekening floriade

Kerk en Floriade

Op 14 april 2022 opent de Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere.
Ook de kerken zijn te vinden op de Floriade. Er is een perceel beschikbaar gesteld door de organisatie. Daarop komt o.a. een Tiny Church met een tuin waarin Bijbelse kruiden en planten groeien. En er zullen 12 kunstwerken staan, die de vruchten van de Geest verbeelden; de vruchten van de geest zoals Paulus die omschreven heeft in Galaten 5, vers 22 en in 1 Corinthiërs 13, vers 13.
Het idee om de kerk zichtbaar aanwezig te laten zijn, wil de diaconie ondersteunen d.m.v. een financiële bijdrage. Met deze bijdrage wordt één van de kunstwerken gesponsord.

Bouw

Aan de Tiny Church wordt in de loods hard getimmerd. De timmermannen zijn zes dagen per week bezig. De tien vloerdelen zijn klaar. Nu zijn ze bezig met de 32 staande wandpanelen. Voortdurend moet Pieter ter Veen nadenken over details, zoals het aanbrengen van elektriciteitsdraden in de panelen: ‘Kunnen we tijdens de montage daar nog wel bij?’. Gelukkig heeft Pieter ervaring met de bouw van de eerste Tiny Church, die al in Almere-Poort staat. Bekijk dit filmverslag.
De sfeer is gemoedelijk in de loods van Adrie en Dirk van Baaren. Elk van de timmermannen heeft zijn eigen plek. De één brengt bekleding op de panelen aan. De ander boort cirkels. Samen brengen ze isolatiemateriaal aan. De Tiny Church moet immers duurzaam zijn. Dit kerkgebouw op de Floriade draait met de zon mee en is een symbool van duurzaamheid.

Duurzaam

Stichting Kerk op de Floriade presenteert de schoonheid van de natuur, d.w.z. de schepping  van God, en de zorg om de aarde.  Tussen 14 april en 9 oktober 2022 vinden allerlei programma’s plaats. Bezoekers kunnen kennis nemen met helende kruiden en planten met Bijbelse namen. Er zijn verschillende wandelroutes met vragen over de natuur, duurzaamheid, leven en geloof in God. De financiering is mogelijk gemaakt door enkele kerken en fondsen. De Tiny Church is te koop en kan als Tiny House of als kapel gebruikt worden. Na de Floriade wordt het gedemonteerd. Kopers kunnen zich bij het bestuur melden. In november werd de bouwput voor de fundering op de Floriade gegraven.

Motivatie

Crolus vertelt ‘Ik doe dit omdat ik dankbaar ben. Ik voel me gezegend door de lieve mensen om me heen. Dat gevoel wil ik delen door God te dienen. Of dat nu in de kerk of hier in de stal is, dat maakt niet uit. Met deze Tiny Church wil ik op mijn beurt tot een zegen zijn voor anderen’.
Arjen: ‘Ik werk mee aan een wonder, zo voel ik dat. Het is toch een wonder dat wij in deze tijd een kerk kunnen bouwen. Ik verwacht dat deze Tiny Church tientallen jaren als Tiny House of kapel gebruikt wordt. En fantastisch dat wij op deze manier de blijde boodschap van God aan bezoekers van de Floriade kunnen presenteren.’

Bezoek

Groepen zijn tijdens de Floriade welkom in de beeldentuin en Tiny Church. Plan uw bezoek en meld  u aan. Voor jong en oud zijn er suggesties voor de invulling van uw bezoek, dat u kan afsluiten met een bijeenkomst of viering in de Tiny Church. Informatie is verkrijgbaar bij Pieter ter Veen via e-mail bereikbaar.
Mochten particulieren ons willen steunen, dan kan dat via een gift op bankrek.nr. NL 15 TRIO 0338 7497 64 t.n.v. Stichting Kerk op de Floriade. Of doneer digtaal. Elke bijdrage is welkom.