PG Logo

Tiny Church Floriade 2022

tekening floriade

Kerk en Floriade

Op 14 april 2022 opent de Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere.
Ook de kerken zijn te vinden op de Floriade. Er is een perceel beschikbaar gesteld door de organisatie. Daarop komt o.a. een Tiny Church met een tuin waarin Bijbelse kruiden en planten groeien. En er zullen 12 kunstwerken staan, die de vruchten van de Geest verbeelden; de vruchten van de geest zoals Paulus die omschreven heeft in Galaten 5, vers 22 en in 1 Corinthiërs 13, vers 13.
Het idee om de kerk zichtbaar aanwezig te laten zijn, wil de diaconie ondersteunen d.m.v. een financiële bijdrage. Met deze bijdrage wordt één van de kunstwerken gesponsord.

Duurzaam

Stichting Kerk op de Floriade presenteert de schoonheid van de natuur, d.w.z. de schepping  van God, en de zorg om de aarde.  Tussen 14 april en 9 oktober 2022 vinden allerlei programma’s plaats. Bezoekers kunnen kennis nemen met helende kruiden en planten met Bijbelse namen. Er zijn verschillende wandelroutes met vragen over de natuur, duurzaamheid, leven en geloof in God. De financiering is mogelijk gemaakt door enkele kerken en fondsen. De Tiny Church is te koop en kan als Tiny House of als kapel gebruikt worden. Na de Floriade wordt het gedemonteerd. Kopers kunnen zich bij het bestuur melden. In november werd de bouwput voor de fundering op de Floriade gegraven.

Kunstwerken

kunst marijke boltNaast de Tiny Church en de tuin, staan er 12 kunstwerken over de vruchten van de Geest.
Begin 2021 werden kunstenaars uit heel Nederland uitgenodigd een ontwerp voor één van de vruchten van de Geest in te dienen.Marijke Bolt is één van de kunstenaars. Zij vertelt waarom zij mee doet: “Roel Ottow tipte me over de oproep om een ontwerp voor één van de vruchten van de Geest in te dienen. Het bestuur koos voor mijn ontwerp ‘vrede’. Het is een beeld van een duif in beweging. De vleugels uitgespreid als teken dat de vrede van God over ons en in ons komt. Dit beeld wordt in 2 tinten brons uitgevoerd, zodat het tot z’n recht komt.”

De volgende kunstenaars zijn naast Marijke geselecteerd: Marian Torenbeek verbeeldt ‘hoop’, Mathieu Pelletier ‘medeleven’, Johanna Braeunlich ‘zelfbeheersing’ Roelienke van der Snoek ‘geduld’, Cora ten Brinke – Lindhout ‘zachtmoedigheid’, Jos Bregman ‘geloof’, Ingerid Opstelten ‘vreugde’ , Carla Veldhuis ‘goedheid’, Ninette Koning ‘vriendelijkheid’ en Jacqueline Snoek ‘trouw’.

Bezoek

Groepen zijn tijdens de Floriade welkom in de beeldentuin en Tiny Church. Plan uw bezoek en meld  u aan. Voor jong en oud zijn er suggesties voor de invulling van uw bezoek, dat u kan afsluiten met een bijeenkomst of viering in de Tiny Church. Informatie is verkrijgbaar bij Pieter ter Veen via e-mail bereikbaar.
Mochten particulieren ons willen steunen, dan kan dat via een gift op bankrek.nr. NL 15 TRIO 0338 7497 64 t.n.v. Stichting Kerk op de Floriade. Of doneer digtaal. Elke bijdrage is welkom.