PG Logo

Palmpasen

kind met Palmpasenstok

Palmpasen

Woensdag 10 april staat alles klaar in de Underground van Het Octaaf om met de kinderen te beginnen aan de Palmpasen stokken. De kruisen zijn getimmerd en alle materialen voor een mooie Palmpasen-stok zijn voorbereid.

Om 15.00 uur komen de kinderen binnen. Er zijn acht kinderen en ze hebben er zin in. Ook komen volwassenen een handje helpen.  Eerst wordt uitgelegd wat alles betekent wat we op de stok hangen. Bijvoorbeeld de eieren en de kleuren groen en geel geven het nieuwe leven(begin) weer, de buxustakjes geven de palmtakken weer waarmee Jezus werd toegezwaaid, Het broodhaantje geeft weer het brood voor het breken van het brood door Jezus en de haan die kraait als Petrus drie keer heeft gezegd dat hij Jezus niet kent. We oefenen het lied: “Klim in de hoogste bomen”, wat we gaan zingen zondag in de kerk van Blokker.

De kinderen zijn allemaal hard aan het werk en de meeste kinderen maken twee stokken. Er zijn er die zelfs drie stokken maken! Prachtig is het en wat zijn we trots op de kinderen.

Zondag is het dan zover. Met de Palmpasen stokken in onze hand komen we in een lange rij, al zingend de kerk binnen. Het ziet er mooi uit: al die blije kinderen met hun mooie stokken. Ds. Meinders besteedt er in de dienst extra aandacht aan en maakt een praatje met de kinderen.

Aan het einde van de dienst gaan de stokken mee terug. De kinderen nemen hun eigen stok mee en ze brengen ook zo’n mooie Palmpasen-stok  naar een ziek of ouder lid van de kerk.

Jolanda Kluiwstra,
namens de leiding en vrijwilligers.