PG Logo

App Scipio

scherm telefoon

App Scipio

Velen van u gebruiken de app Protestant. Het is immers zo makkelijk om even in de app op je telefoon of tablet te kijken naar de vieringen, de vergaderingen, het laatste nieuws, de activiteiten. Helaas stopt die app met ingang van 1 maart.
Afgelopen periode is gezocht naar een goede vervanging. Dit is de app Scipio geworden. Daar gaan we mee verder.
We hopen dat u ook overstapt naar Scipio of dat u, als nog geen gebruiker bent van de app, deze wilt op uw smartphone of tablet wilt installeren.

Installatie

Er zijn verschillende manieren om de app te downloaden.

1.       U stuurt een e-mail naar ons dat u de app wilt gaan gebruiken. U krijgt dan als reactie een e-mail met de uitnodiging en de link om de app te installeren. Dat is de meest eenvoudige manier.  Via de link in uw e-mail installeert u de app.
Open de app en klik op “IK BEN NIEUW HIER”
U gaat dan naar het volgende scherm waar uw e-mailadres al ingevuld staat.

2.       U kunt hem ook zelf downloaden via de Playstore (android) – klik of Appstore (apple) – klik. Als u daarna de app opent kunt u als zoekterm Hoorn ingeven. U ziet dan de naam van onze gemeente verschijnen. Klik die aan en de app opent voor onze gemeente. Vul uw e-mailadres dan zelf in.

Kies een wachtwoord (een combinatie van 8 letters, cijfers en hoofdletters) en zet een vinkje bij “akkoord met de voorwaarden”. Vervolgens wordt er een bevestigingsmail gestuurd om uw account te bevestigen. (Let op! deze link is maar 1 uur geldig). Na het bevestigen van de link kunt u inloggen. Gebruik de loep rechtsboven om naar onze gemeente te zoeken.

Meldingen inschakelen:
Rechts bovenaan ziet u een bel. Als u daarop klikt, ziet u “Mijn meldingen”. De bel verandert in een tandwiel.
Als u daarop klikt, verschijnen er twee opties: “Meldingen ontvangen” en “Nieuws”. Als u beide opties inschakelt krijgt u een melding als er iets speciaals gemeld wordt.

Gebruik

U ziet in één oogopslag een overzicht van de agenda en de nieuwsitems die er zijn.

Links bovenaan ziet u 3 streepjes van menu. Als u daarop klikt ziet u de mogelijkheden van de app.

Agenda: klik op het icoontje rechtsboven om de weergave die u wilt, te kiezen.
Ziet u een interessante bijeenkomst?  Klik hem dan aan en u krijgt meer informatie te zien. Soms kunt u doorklikken naar de website.
Klik op de link “toevoegen aan agenda”om de afspraak in uw digitale agenda te plaatsen.
Nieuws: de laatst toegevoegde nieuwsitems vindt u hier.
Social Media: brengt u naar de facebookpagina’s van onze gemeente. U hoeft geen eigen facebookaccount te hebben om de berichten daar te kunnen lezen.
Kerkdienst online: via deze optie kunt u de dienst in de kerk van uw voorkeur meeluisteren.
Media: hier vindt u de foto’s die gepubliceerd zijn.
Enquête: deze optie zal er niet altijd zijn. In eerste instantie wel de vraag wat u van de app vindt. We horen graag uw mening.
Contact: hier vindt u het e-mailadres van de scriba waar u met al uw vragen terecht kunt. Ook de verwijzing naar de website waar alle contactgegevens staan ziet u staan. Als u daarop klikt wordt u naar die pagina geleid.

Naast het kerkblad hopen wij ook op deze manier u op de hoogte te kunnen houden.
U zult vast meer mogelijkheden ontdekken bij het gebruik van de app. En wellicht wordt de app de komende maanden nog wat uitgebreid.

Wilt u hulp bij het installeren van de app, dan kunt u de volgende personen benaderen:
Janine van Dijk via e-mail 
Paul Burggraaff via e-mail
maar u mag ons natuurlijk ook even aanspreken.