PG Logo

App Scipio

scherm telefoon

App Scipio

Onze gemeente gebruikt de app Scipio.
We hopen dat u ook deze app op uw smartphone of tablet wilt installeren. Wij kunnen via de app u sneller informeren over activiteiten en nieuws, dan via het kerkblad.

Installatie

U kunt de app downloaden via de Playstore (android) – klik of Appstore (apple) – klik. Als u daarna de app opent kunt u als zoekterm Hoorn ingeven. U ziet dan de naam van onze gemeente verschijnen. Klik die aan en de app opent voor onze gemeente. Vul uw e-mailadres dan zelf in.

Kies een wachtwoord (een combinatie van 8 letters, cijfers en hoofdletters) en zet een vinkje bij “akkoord met de voorwaarden”. Vervolgens wordt er een bevestigingsbrief-mail gestuurd (naar het adres dat u ingevuld heeft) om uw account te bevestigen. Doe dat gelijk, deze link is maar 1 uur geldig. Na het bevestigen van de link keert u terug naar de app en kunt u inloggen. Gebruik de loep rechtsboven om naar onze gemeente te zoeken.

Meldingen inschakelen:
Bij de 3 zwarte icoontjes ziet u een bel. Als u daarop klikt, ziet u “Mijn meldingen”. Rechtsboven ziet u een tandwiel. Als u daarop klikt, verschijnen er een aantal opties met een knop/schuifje. U kunt kiezen van welke items u bij binnenkomst een melding wilt ontvangen. U zet dan de knop aan of uit.

Gebruik

U ziet in één oogopslag een overzicht van de agenda en de nieuwsitems die er zijn.
Links bovenaan ziet u 3 streepjes van menu. Als u daarop klikt ziet u de mogelijkheden van de app.

Agenda: klik op het icoontje rechtsboven om de weergave die u wilt, te kiezen.
Ziet u een interessante bijeenkomst?  Klik hem dan aan en u krijgt meer informatie te zien. Soms kunt u doorklikken naar de website.
Klik op de link “toevoegen aan agenda”om de afspraak in uw digitale agenda te plaatsen.
Nieuws: de laatst toegevoegde nieuwsitems vindt u hier.
Kerkdienst gemist: via deze optie kunt u de dienst in de kerk van uw voorkeur meeluisteren.
Blogs: periodiek zal hier informatie worden geplaatst.
Social Media: brengt u naar de facebookpagina’s van onze gemeente. U hoeft geen eigen facebookaccount te hebben om de berichten daar te kunnen lezen.
Media: hier vindt u de foto’s die gepubliceerd zijn.
Contact: hier vindt u het e-mailadres van de scriba waar u met al uw vragen terecht kunt. Ook de verwijzing naar de website waar alle contactgegevens staan ziet u staan. Als u daarop klikt wordt u naar die pagina geleid.
Website: natuurlijk kan de link naar de website niet ontbreken.

Naast het kerkblad hopen wij ook op deze manier u op de hoogte te kunnen houden. U zult vast meer mogelijkheden ontdekken bij het gebruik van de app. En wellicht wordt de app de komende maanden nog wat uitgebreid.

Wilt u hulp bij het installeren van de app, dan kunt u de volgende personen benaderen:
Janine van Dijk via e-mail 
Paul Burggraaff via e-mail
maar u mag ons natuurlijk ook even aanspreken.