PG Logo

Liturgisch bloemschikken 2023

schikking

Al enkele jaren wordt er met een groep in de 40 dagentijd en de adventstijd een schikking gemaakt naar het ontwerp van een liturgische bloemschikking van de PKN. Voor alle 3 van de vierplekken wordt er één gemaakt. Altijd weer spannend of we alle materialen kunnen verzamelen of bepaalde constructies kunnen maken.

De betreffende schikking accentueert en versterkt de lezing van de betreffende zondag uit het oec. leesrooster. Dit jaar waren er veel takken nodig en de betreffende struiken in onze tuin :kronkelhazelaar en kronkelwilg waren aan een grote snoeibeurt toe. Het basismateriaal was dus ruim voorhanden.

In de afgelopen Adventstijd werden er steeds accenten toegevoegd, maar nu zijn er veel verschillende vormen en dat vraagt wat van onze vindingrijkheid.  Op de eerste middag lagen de takken al klaar (gesnoeid door Bert) en begonnen we aan de eerste schikking. Die middag werden er ook kransen gemaakt zodat we de eerste 3 weken vooruit konden. Bert had ook al buisjes gelast die als steun moesten dienen voor sommige opstellingen.
Gelukkig is onze schuur soms onuitputtelijk wat betreft oude tentstokken en stukken ijzer.

Het overleg met elkaar en het speuren naar de benodigde materialen geeft ons veel plezier en van de weg naar Pasen worden we ons meer bewust en we hopen dat u met plezier naar de schikkingen kijkt.

Corrie Balk-Sijp