PG Logo

Film bij Engel van Hoorn

filmposter

Film bij de Engel van Hoorn: Word wie je bent!

Op zondag 23 januari vertoont de Engel van Hoorn “Becoming Astrid. Een ontroerende, boeiende en vooral ijzersterke film over  de eerste 25 jaren uit het leven van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Maar het is veel meer dan dat. Het vertelt een verhaal over volwassenwording en de invloed van een christelijke opvoeding, over ouderschap en over de kracht van fantasie en verbeeldingskracht.

Een kleine driekamerflat in Stockholm, overladen met postzakken gevuld met brieven van kinderen. Aan het kleine bureau bij het raam zit Astrid Lindgren, schrijfster en geestelijk moeder van Pippi Langkous en van talloze andere populaire kinderverhalen. Ze leest de brieven van haar jonge fans. Een van haar bewonderaars vraagt haar: hoe kan het dat u zo oud bent maar toch zo goed over kinderen kan schrijven?

De Zweedse regisseur Pernille Fischer Christensen neemt ons mee naar Vimmerby, Astrids geboortedorp, en laat zien hoe het leven van de Zweedse schrijfster was voordat Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en zoveel andere kinderboeken het levenslicht zagen. Becoming Astrid is geen documentaire, maar een ijzersterke speelfilm geïnspireerd op de realiteit. Het aangrijpende verhaal wordt hier en daar onderbroken met vooruitblikken naar de toekomst, met voorgelezen lezersbrieven. Afgewisseld met stemmige, klassieke muziek horen we de kinderstemmen op de achtergrond en zien we Astrid opgroeien van opstandige puber naar zelfstandige vrouw.

Van harte welkom op 23 januari om 19.30 uur in het Octaaf. Vrij entree.
Natuurlijk houden wij ons bij de Engel van Hoorn aan de  voorschriften van het R.I.V.M. Dat betekent dat u als lezer weet of de voorstelling door kan gaan.