PG Logo

Engel van Hoorn (prog.)

logo engel

de Engel van Hoorn

23 januari de film “The way”    Aanvang: 19.30 uur

Tom, een Amerikaanse dokter reist naar St. Jean Pied de Port in Frankrijk om de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen. De jongen is tijdens een storm omgekomen in de Pyreneeën terwijl hij de Camino de Santiago aan het lopen was. De route die bekend staat als De Weg van Sint Jakob. Gedreven door overweldigend verdriet en het verlangen om zijn zoon beter te begrijpen besluit Tom om ook aan de historische Pelgrimstocht te beginnen.

6 maart de Engel van Hoorn over verkiezingen – Aanvang: 15 uur

Op 15 maart 2022 zijn er verkiezingen voor de Gemeenteraad. Als opmaat van die verkiezingen organiseert de Engel van Hoorn een bijeenkomst waarin het niet gaat over campagnes en strategieën maar over inhoud. Het zal dus gaan over vragen als:

“Waaruit bestaat gemeentelijke democratie?”
“Wat staat er op het spel?”
“Wat is de inspiratiebron of de drijfveer?”

En daarnaast is er natuurlijk veel muziek en theater.

15 mei  De Engel van Hoorn over “van Ik naar Wij?” Aanvang 15 uur

Over de noodzaak om anders te leren denken. Van individualisme naar collectiviteit.
Wij leven in den maatschappij waarin het individualisme hoogtij viert en autonomie wordt aangeprezen als het hoogste goed. Dat heeft ons veel gebracht, maar de keerzijde wordt ook steeds duidelijker zichtbaar. Daarom gaan we 15 mei in gesprek over voor en tegen van het individualisme. Met mensen uit heel verschillende achtergronden. En natuurlijk is er ook tijdens deze bijeenkomst veel muziek te beluisteren. m.m.v. Mirjam Rietberg (harp)  en Gerlieke Aartsen (hobo)