PG Logo

Zie de mens

foto uit voorstelling

Zie de mens

theatervoorstelling Wresinski Cultuur Stichting, 9 oktober 2021

De theatervoorstelling “Zie de mens” is geïnspireerd op autobiografische verhalen van mensen die weten wat het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. Dat zijn wij. Wij nemen u mee op onze zoektocht naar de zin en onzin van  zelfredzaamheid. Wat is dat, zelfredzaamheid? Wie wil dat, dat wij in Nederland allemaal zelfredzaam zijn? Zelfredzaam ‘op eigen kracht’ en ‘met eigen middelen’. Wat voor samenleving levert dat op? Waar iedereen zich veilig voelt en thuis? Tijdens de lock-down was de boodschap dat we het samen moesten doen. En nog steeds. Toch werd er gehamsterd. Zelfredzaam? Bij de voedselbank ontstond een tekort. Gelukkig waren er mensen die direct actie ondernamen. Een mooi voorbeeld van ‘samenredzaamheid’? Een kortstondig doekje voor het bloeden?

Zie de mens is een poëtische theatercollage van scenes en monologen, begeleid door bijzondere muziek. Een theatervoorstelling die vragen stelt over onze Nederlandse ‘samen-leving’. Vragen die we graag met u, ons publiek, willen delen.

Deze bijzondere voorstelling gaat in Hoorn plaatsvinden op zaterdag 9 oktober, in de Kreek, Meetketting 1,2 3, wijk Bangert Oosterpolder. Aanvangstijd rond 20.00u.