PG Logo

Gezamenlijke viering 14 juli

kerk. centr. Het Octaaf
  • Locatie Kerkelijk Centrum Het Octaaf
  • Tijdstip 10.00 tot 11.00
  • Toelichting gez

Voorganger: pastor Arend Schraal
Organist: Jan Stens

De orde van dienst treft u tzt hier aan:
De vieringen in Het Octaaf kunt u meeluisteren en meekijken via Kerkdienstgemist

De eerste collecte heeft een diaconaal doel. Deze week: Stichting Little John
Stichting Little John is een Nederlandse stichting die als doel heeft fondsen te werven voor de projecten in Oekraïne. Little John helpt kinderen in nood door arme gezinnen te ondersteunen en maaltijdhulp en sociale hulp aan alleenstaande moeders.  Stichting Little John werkt samen met de familie Kulbich. De zussen Lena en Yula en schoonzus Natasha zorgen voor de afhandeling en de verdeling van de giften ter plaatse. Zij onderhouden nauwe contacten met de gezinnen in het Familieprogramma en organiseren met behulp van vrijwilligers het Programma voor alleenstaande moeders.
Niemand had verwacht dat de oorlog in Oekraïne zolang zou duren. Het wordt steeds lastiger om hoop te houden. Voor stichting Little John zijn het ook bijzondere tijden. Onze Oekraïense vrijwilliger Lena zit met haar gezin in Putten en denkt na over de toekomst voor haar gezin. Haar hart wil terug naar Kiev, maar haar hoofd zegt dat het te gevaarlijk is. Vanuit Putten regelt ze zoveel mogelijk voor alle hulpbehoevenden en stuurt ze de vrijwilligers in Kiev aan. Haar schoonzus Natasha is terug in Oekraine en helpt de mensen in Bucha om hun leven weer op te bouwen.

De tweede collecte is bestemd voor onze eigen gemeente.
Wilt u ook aan de collecte bijdragen? Dat kan via bankrekening van de diaconie NL10RABO0105542083 t.n.v. Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker. Wilt u in de omschrijving het doel aangeven? De collecte voor het werk in onze gemeente kunt u overmaken op bankrekening NL32RABO0105542075 ten name van Prot. Gem. HZB.
Voor beide collectes kunt u ook gebruik maken van de QR code en/of onze app.

QR Givt Bent u bekend met Givt, scan de QR code links. Om bij te dragen via Givt heeft u de Givtapp nodig. Heeft u onze gemeente-app, scan of tik op de QR code rechts.
Gebruikt u geen van beide apps, dan kunt u evengoed via de rechter app doneren.
QR Pg HZB