PG Logo

Zin in Hoorn

Elk jaar organiseert de locatie Oscar Romero van het Tabor College een excursie voor de derde klasleerlingen. Elke klas bezoekt een viertal plaatsen van samenkomst, uiteenlopend van de Nederlands Gereformeerde Kerk tot de Nieuw-Apostolische Kerk en van de Jehovah’s Getuigen tot de Turkse moskee.

In elk gebouw stonden op 9 mei één of meerdere vrijwilligers klaar om de leerlingen te introduceren in de wereld van geloof en levensbeschouwing.  Maar liefst dertien gebouwen stelden zich open voor de Hoornse jeugd. Op school gaf een dame van Joodse gemeente van Amsterdam inzicht in de Joodse religie en rituelen. De oude benaming Kerkenpad is door deze verbreding een vlag die de lading niet meer dekt. De nieuwe naam is ZIN IN HOORN.

In al onze drie kerkgebouwen werden leerlingen ontvangen en rondgeleid. In het Octaaf was ds. Rudolf Kooiman de gastheer. Hij ondersteunde zijn verhaal met liturgische voorwerpen en een verkleedpartij, waarin de vrijetijdskleding plaats maakte voor de toga en stola’s  (sommige leerlingen schreven op hun opdrachtenblad dat hij zijn werkkleding met sjaal aantrok…).

En wat vonden leerlingen ervan? Eén van hen noteerde op zijn opdrachtenblad: Je leert wat over de geloven en over de gebouwen van de kerk en je kan nadenken over de vragen die ze stellen. Ze praatten best veel, misschien iets korter houden…