PG Logo

Vastenactie 2019

afbeelding idee

omarming40 dagen project

Zoals ieder jaar gebruikelijk zullen we ook deze keer aandacht schenken aan een speciaal project.

Gekozen doel

Dit keer koos de diaconie voor Hillcrest Aids Centre in Zuid Afrika.
Hillcrest Aids Centre is een organisatie die er is voor mensen die leven met HIV en Aids. Al ruim 28 jaar zijn ze er voor deze mensen in de provincie KwaZulu Natal. Zij proberen op verschillende manieren het leven te verbeteren voor mensen met Aids en hun familie, ook doen zij pogingen om het virus te stoppen.

Wat doen zij?

Zij realiseren een educatie- en preventieprogramma op scholen, een economisch programma waar men honderden vrouwen die leven met HIV traint in het maken van mooie sieraden. Er is een oma-programma waarmee men 2500 oma’s steunt die hun verweesde (achter)kleinkinderen (en nu ook achterkleinkinderen) opvoeden en verzorgen. Er is een hospice/respite unit, de kliniek waar mensen getest kunnen worden. Een unit voor tweedehands kleding en een tuin voor groenteteelt.

Wie zijn zij?

logo hillcrest aidsHillcrest Aids Centre is een gemeenschap van gelovige christenen waar iedereen welkom is, zonder onderscheid van geloof, ras of geaardheid. Er heerst een warme, zorgzame, maar ook professionele sfeer en het motto ‘er zijn voor elkaar op basis van onvoorwaardelijke liefde’ wordt meer dan waar gemaakt.
logo zulu aidIn Nederland wordt Hillcrest Aids Centre vertegenwoordigt door Stichting Zulu Aid. Dit is een kleine actieve ontwikkelingsorganisatie waarin tientallen mensen heel actief in zijn om op vrijwillige basis promotie en fondsenwervingswerk te doen voor Hillcrest Aids Centre.
Stichting Zulu Aid werkt nauw samen met Kerk in Actie en Wilde Ganzen die Hillcrest Aids Centre via hen steunen.

Wat doen wij?

voorkant adventskalenderOm geld bij elkaar te brengen voor dit doel zullen er bij ons weer 40-dagen kalenders verkocht worden, voor en na de diensten in beide kerken op 17 en 24 februari en 3 maart. U neemt er toch ook een mee? De kosten zijn 5 euro per kalender.
Tijdens de 40-dagentijd zelf staat natuurlijk ook de vastenpot weer klaar. Deze pot is ooit neergezet om het geld dat wij besparen met de luxe waar we afstand van doen in deze vastentijd, te geven aan hen die die luxe niet hebben. Maar ook als u niet vast kunt u op deze manier delen in uw luxe.

Op zondag 10 maart komen er mensen van de werkgroep Zuluaid in Het Octaaf voor de dienst informatie geven over hun actie en na de dienst worden de sieraden verkocht die de “granny’s” (oma’s) gemaakt hebben. Op 24 maart wordt dit gedaan in de Dorpskerk in Blokker.

U helpt toch ook mee dit mooie project te ondersteunen?