PG Logo

Schoenendoosactie 2023

Schoenendoosactie

Oorlog, onrecht, armoede, ongelijkheid; als het niet goed gaat in een land raakt dat kinderen vaak het meest. Hun onbezorgd kind-zijn staat op het spel. Soms denk je: “Konden we maar iets doen!” Goed nieuws: via de Schoenendoosactie kúnnen we iets doen! Die doos vol spullen maakt dat een kind blij wordt, naar school kan gaan, zich gezien voelt.

Ook dit jaar betaalt onze diaconie weer de verwerkingskosten (5 euro per doos), maar u bent natuurlijk vrij om extra te doneren. De dozen zijn bestemd voor landen in Afrika en Oost-Europa. Ook gaan dozen naar vluchtelingenkampen.

Inmiddels is de actie afgerond.  Met een fantastisch resultaat is de Schoenendoosactie in onze PKN gemeente afgesloten. We hoopten op 100 schoenendozen  en dat is gelukt! Dank zij al die lieve mensen  die hard gewerkt hebben om een schoenendoos te versieren en te vullen met allerlei mooie schoolspullen, verzorgingsproducten en speelgoed. Zelfs knikkerzakken werden met liefde genaaid.
Er was dit jaar geen knutselmiddag voor kinderen, maar we weten dat er thuis ook door kinderen en hun (groot)ouders met veel enthousiasme is geknutseld, geplakt en verzameld. Er waren ook lieve tekeningen en brieven bij. Super gedaan!
Door velen  is er geld (zo’n 400 euro) gedoneerd voor de actie. Tevens doet onze diaconie er voor elke doos 5 euro bij. Dit bedrag wordt gebruikt voor de vervoerskosten.
De schoenendozen zijn in  bananendozen verpakt en inmiddels door Jan Vogel met kleinzoon Nathan naar het depot in Purmerend gebracht. Een hele klus! Vanuit Purmerend gaan de dozen eerst nog naar een verwerkingscentrum en daarna op transport naar kinderen in Moldavië en Roemenië. Stel je die blijde gezichtjes eens voor! Zo fijn dat we dit met elkaar konden doen: HEEL HARTELIJK DANK aan  ieder die zich heeft ingezet voor dit mooie doel.

Blijde en warme groeten van Jan Vogel, Hannie Pijper, Wil Meijers en Pleunie Agema.
Voor foto’s klik hier: album