PG Logo

Onder de boom in de Dorpskerk van Blokker

Een sfeervolle herberg “ Onder de boom” in de Dorpskerk van Blokker.

Wat vorig jaar door de zondagskring als een experiment werd opgezet: een verhaal onder de kerstboom voor een ieder die in de kerstsfeer wilde komen, met daarnaast vele (kinder-)activiteiten is dit jaar met succes herhaald.

Kwam de bezoeker via de Kolenbergstraat aan fietsen dan zag hij van verre al de vuurkorf branden. Eenmaal binnen kwam de warme sfeer van een mooi versierde kerk je tegemoet waarin de kribbe met het kerstkind, bijgestaan door Jozef en Maria niet ontbraken.

Bij binnenkomst kon je niet om de speurtocht heen. Dit hield in dat je bepaalde objecten moest zoeken en hiervoor kreeg je een plaatje die je op een platte ondergrond moest plakken. Was dit gelukt dan was het geheel een gevulde stal met figuren en stro.

Heel mooi was om te zien dat er veel moeders, maar ook opa’s en oma’s met kinderen op de activiteiten af kwamen. De kinderen konden hun hart ophalen bij het versieren van koekjes, kaarsen trekken onder in de kerktoren en tussen door warme melk scoren. Daarnaast was er de mogelijkheid tot het maken van kerststukjes en het luisteren naar een verhaal. Menigeen ging met een kerststukje naar huis.

Er was niet alleen de warme chocolade melk, maar de glühwein, de koffie en thee ontbraken ook niet. De schaal met koekjes en kransjes vonden gretig aftrek. Het geheel werd op gezette tijden onderbroken met mooi blokfluitspel, zingen en orgelspel. Voor iedereen was het vrij entree en genieten van het drankje.

Wilde men een vrijwillige bijdrage doen dan kwam dit te goede aan Project 77, voor wederopbouw van het trainingscentrum/kerkje in Palu op Sulawesi.

Ps. Op 10 februari wordt ook voor dit doel gecollecteerd in de kerkdiensten.