PG Logo

Maaltijd 70+

Maaltijd voor alleenstaande 70-plussers

Elk jaar organiseert de diaconie een diner voor alleenstaande 70-plussers.
De eerstvolgende keer zal zijn op 2 maart 2019.

In april 2018 waren in totaal ruim 70 mensen aanwezig. Na een eerste drankje met stokbrood en kruidenboter, hebben wij het Onze Vader met elkaar gebeden. Daarna begonnen wij met de maaltijd, die bestond uit soep vooraf, stoofvlees met spinazie en aardappelpuree als hoofdgerecht en een boerenbavarois met vulling als dessert.
Dat klinkt toch als een 3 sterren restaurant. Het ging niet alleen om het eten, maar ook om gezellig met elkaar te praten en er werd veel gelachen. Kortom een geslaagde maaltijd. Achteraf veel gehoord:  “Het was een heerlijke en heel gezellige maaltijd “ en “wat mij betreft mag het wel vaker”.

Speciale dank aan de Koks Ellie en Lieselotte voor het lekkere eten, aan de vele chauffeurs voor het brengen en ophalen van mensen die slecht ter been zijn. Ook de andere vrijwilligers voor het klaarzetten, het helpen bij het rondbrengen van het eten en het afruimen van de tafels, veel dank. En wat denkt u van diaken  Jan Vogel, die de hele organisatie alleen voor zijn rekening had genomen.

Ds. Tineke van Lente-Griffioen eindigde de maaltijd met een gebed en met het gezamenlijk zingen van Lied 416: Ga met God en Hij zal bij je zijn.

Foto’s kunt u op deze pagina bekijken.