PG Logo

Kinderen en eredienst

Oppas

Bij alle diensten in de kerken van gemeente Hoorn – Zwaag – Blokker is oppas aanwezig.
Wilt u gebruikmaken van deze service? Vraag bij binnenkomst aan de gastvrouw de ouderling van dienst  of de koster naar de oppas.

Kindernevendienst

Als je naar de kerk gaat, moet je lang stilzitten? Nee hoor, bij ons niet! De verhalen en liederen tijdens de viering in de kerk zijn voor veel kinderen vaak moeilijk te begrijpen. Daarom is er  in de wijkgemeente Zwaag/Blokker voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud iedere zondag een eigen dienst. [nog aanvullen met wat er in het Octaaf voorhanden is]
We beginnen om 10.00 uur gezamenlijk in de gewone kerkdienst, zodat de kinderen de rituelen en sfeer leren kennen, ook is er een klein gesprekje met de kinderen. Tijdens de overdenking gaan de kinderen naar hun eigen ruimte voor de kindernevendienst. Daar wordt een verhaal uit de bijbel verteld. Vervolgens bespreken we met de kinderen wat we van het verhaal kunnen leren voor ons eigen leven. Naast verhalen vertellen worden er ook liedjes gezongen, spelletjes gedaan, knutselwerkjes, puzzels en werkbladen gemaakt.