PG Logo

Jozefproject

Jozefproject

De viering op zondag 15 september vormde  de start van het Jozefproject: een serie diensten rond de persoon van Jozef, de dromer. Daarvan getuigt een kunstwerk dat Joki Harms, speciaal voor het project maakte. De kinderen maakten in die viering o.l.v. Corrie Balk poppen met kleurrijke mantels van servetten.
Het Jozefproject krijgt daarna vorm in 2 x 9 negen diensten in het Octaaf en de Dorpskerken van Zwaag en Blokker.
In elk kerkgebouw staat inmiddels een pop met een mooie mantel symbool voor Jozef.

In de loop van het project worden nog allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals

Op vrijdag 25 oktober volgt een vrolijke, bonte, muzikale avond in Het Octaaf.
Joki Harms en Tineke van Lente zullen deze avond allebei vertellen over het creatieve proces dat voorafgaat aan de uiteindelijke verbeelding van een scene uit het Bijbelverhaal. Of dat nu in de taal van een schilderij of tekening is, of in de taal van dans. De vluchtige taal van bewegingen die er even zijn, of de taal van een verfstreek. Beide willen iets vertellen.
Er wordt verbinding gelegd met het proefschrift van Riëtte Beurmanjer: Tango met God?
Voor wie daarna benieuwd is geworden en het dansen wil voelen, is er een vervolgavond op donderdag 31 oktober, ook in Het Octaaf.

Op 7 november houdt Rudolf Kooiman een inleiding over Jozef in de kinderbijbels (van W.G. van der Hulst tot Nico ter Linden en van Anne de Vries tot de Groeibijbel). Tijd 20.00 uur in Het Octaaf.

Op dinsdag 19 november is er een literaire lezing over het boek “Jozef en zijn broers” van Thomas Mann. Deze lezing wordt gegeven door ds. Jacob Meinders. Deze zal zijn in de Dorpskerk van Blokker.
De film “Joseph”, uit de serie De Bijbel, wordt op donderdag 14 november gedraaid. Het is een lange film, we beginnen dus op tijd: 19.00 uur in Het Octaaf

Verder nog via
* Bibliodrama tijdens de kerkenraadsdag
* Jozef als onderwerp van diverse gespreksgroepen (o.a. Bijbels ABC)

Wil je op de hoogte blijven, hou dan voor actuele gegevens deze pagina en de agenda in de gaten.