PG Logo

In het donker zien? Een spannende ervaring!

kattenogen in duister

Wat zie je in het donker?

Op 26 januari deed een groep jongeren van onze kerk mee aan IN HET DONKER ZIEN in IJmuiden. Het werd een bijzondere belevenis, wat blijkt uit de onderstaande reacties.

Vorige week zondag zijn we naar in het donker gezien geweest. En het was in het begin wennen maar vooral gek, want je zag echt niks. Nu er op terug kijken, is het echt een hele aparte beleving. Ik vond dat de elementen echt leken en reflecteerde op het dagelijkse leven maar toch voor je gevoel heel anders waren. De gids die we mee kregen was echt heel leuk ook vond ik het fijn dat we een gids kregen, anders had het nog spannender en moeilijker geweest. Ook merkte ik, dat bij een open ruimte met veel geluid, oriënteren moeilijk is en dat je erg in de war raakt. Ik vond het een leuke toevoeging dat je ook dingen mocht doen zoals een beeld voelen en voorwerpen benoemen. Over het algemeen was het een leerzame ervaring en is het goed om het ook een keer te bekijken vanuit de ogen van een ander en ik denk dat de mens daar nog aan kan werken.
Merle en Noa

We gingen op zondagmiddag 26 januari naar een kerkje in IJmuiden.We kregen een rondleiding het was helemaal donker. Ik zag helemaal niks.Het was een beetje spannend en wel leuk. Je moest elkaar vasthouden; het was leuk. Er was een blinde man die had een stok om mee te voelen en om te lopen en wij moesten ook voelen. We kwamen in een café daar kon je drinken bestellen. De blinde man kon alles vinden in het donker en we gingen in het donker dansen in de disco. Het was een hele leuke middag en toen we thuis waren gingen we nog samen patat eten.
Doei tot ziens, groeten Nathan

Meer info: klik hier!