PG Logo

Zin in Hoorn

Op weg naar 13 plaatsen van samenkomst en bezinning

Elk jaar organiseert de locatie Oscar Romero van het Tabor College een excursie voor de derde klasleerlingen. Elke klas bezoekt een viertal plaatsen van samenkomst, uiteenlopend van de Nieuw-Apostolische Kerk tot de Loge van de Vrijmetselaars en van de Al-Fath of Marokkaanse moskee tot de DORE-gemeente . Dit jaar is deze excursie op woensdag 29 mei gepland.

In elk gebouw  staan op 29 mei  één of meerdere vrijwilligers klaar om de leerlingen te introduceren in de wereld van geloof en levensbeschouwing.   Op school geeft een dame van Joodse gemeente van Amsterdam inzicht in de Joodse religie en rituelen. De oude benaming Kerkenpad is door deze verbreding een vlag die de lading niet meer dekt. De nieuwe naam is ZIN IN HOORN, want in al die gebouwen gaat het om ZINgeving en beZINning.

In al onze drie kerkgebouwen worden leerlingen ontvangen en rondgeleid. In het Octaaf is ds. Rudolf Kooiman de gastheer (de foto’s hier onder zijn vorig jaar gemaakt), in de Dorpskerk van Blokker ontvangen Bert Balk en Wim van Hilten de leerlingen en in de Dorpskerk van Zwaag is Ger Roos de presentator.