PG Logo

Sirkelslag Kids 2019

SIRKELSLAG 15 NOVEMBER 2019

Met z’n vijven zaten we om 19 uur klaar om de opdrachten aan te horen. Roeland had zijn laptop streaming gemaakt naar het hoofdkantoor waar een vriendelijke jongeman ons toesprak en dialogen voorspeelde. Het verhaal ging over Daniël en naar aanleiding daarvan moesten wij opdrachten maken of dingen doen.

Bijvoorbeeld een beeld maken van goud, zilver, brons en blik en dan nog van 25 cm hoog. De tijd die we kregen was 15 min. En dat tikt echt razendsnel weg. Maar met elkaar: Tobias, Sabine, Fenne, Roeland en ik (Marja) is het gelukt. Daarna moesten we met een bal het beeld omkegelen. Als we dat geweten hadden was er minder lijm gebruikt.

Er was een proefspel waarbij de 3 kinderen, geblinddoekt, moesten raden wat wij in hun mond stopten. Dat ging van ui naar drop en van een spekkie naar paprika. Heerlijk die gezichtjes met al die verheerlijkte maar ook smerige uitdrukkingen.

Een ander spelletje waar we verschrikkelijk om moesten lachen – en een leuk spel voor jullie om thuis te spelen –  is: er worden in een kring zoveel stoelen neer gezet als er spelers zijn. Eén wordt uitgekozen als leeuw en de anderen zijn de prooi. De stoelen moeten ca 1,5 m. van elkaar afstaan en de leeuw mag 1 pas doen en dan het andere been erbij trekken. Hij/ zij moet zorgen om op een stoel terecht te komen maar als er al iemand op zit dan is de prooi veilig. De leeuw moet dus proberen te gaan zitten. Roeland deed dit zeer handig en fanatiek en met zijn schijnbewegingen kwam hij wonderlijk (te) vaak op een stoel terecht.

We zijn van 7 tot 9 uur lekker bezig geweest en hebben een onwijs gezellige avond gehad. Jammer dat we met zo weinig waren. Marja de Groot

Wil je meer weten  over onze activiteiten? Mail dan naar  jeugd@pknhoornzwaagblokker.nl