PG Logo

Bijbels ABC

Bijbels ABC:

Soms weet je niet meer hoe je je verhouden moet tot het christelijk geloof. Aan alle kanten wordt het aangevallen en dat doet iets met je, dat doet iets met de meesten van ons. Vooral als mensen die “smaakmakend” zijn, waar we tegenop kijken er denigrerend over praten. Ben jij dan gek als je er nog wel “iets” mee hebt of zijn zij het? En de kerk? Is dat een zinkend schip?

Als je je min of meer herkent in het bovenstaande , wat doe je dan? Kun je met de vragen , met soms vage gedachten en gevoelens dan terecht in de kerk? Of houd je je twijfels maar liever veilig bij jezelf?

Bij de gesprekskring Bijbels ABC lezen we samen gedeeltes uit bepaalde Bijbelverhalen, heel nauwkeurig, met verschillende vertalingen en dan bespreken we wat ieder van ons opvalt, praten er over en dan kom je soms tot nieuwe inzichten. Soms blijven de vragen, en soms zie je dat het in een andere context staat dan je dacht. Je kijkt met ogen van deze tijd naar oeroude verhalen.

U wordt van harte uitgenodigd om er bij te komen. Misschien vind je weer wat nieuwe gedachten over “het geloof” en antwoorden op de levensvragen waar we allemaal mee tobben.

Informatie bij ds. Rudolf Kooiman, zie de pagina Contactgegevens.