Startzondag 17 september, Het Octaaf

september 11, 2017 in Actueel

KOM PROEVEN!
S T A R T Z O N D A G
De protestantse gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker houdt

** OPEN HUIS op 17 SEPTEMBER 2017 **

Een dag om te vieren en te proeven aan wat kerk en geloof ons te bieden hebben. Dat is niet alleen voor de kerkleden, maar nadrukkelijk ook voor iedere belangstellende die deze dag onze gast wil zijn. Kerkproeverij dus!

** WAT IS ER TE PROEVEN?

Een dienst, speelkussen, lekker eten, workshops, jeugdprogramma en meer!

Op zondag 17 september is er een doorlopend programma vanaf 10.30 uur tot ca. 16.00 uur.

- 10.30 uur is er inloop met koffie.
- 11.00 uur een feestelijke dienst, waarin ds. Tineke van Lente en ds. Jacob Meinders voorgaan. Centraal staat het verhaal over Zacheüs. Is hij een corrupte financiële sjoemelaar die profiteert van de Romeinse bezetter? Of toch meer een zoeker naar zingeving in zijn leven, maar die liever niet te dicht bij Jezus wil komen.

** VOOR ELK WAT WILS

Na de dienst start er een uitgebreid programma, waarin elk half uur drie tot vier activiteiten worden aangeboden, zoals:
- muziek en zang: Echo – Glorious, kinderkoor, Martinus Cantorij;
- gesprek en discussie: Lagerhuis, Emmaüswandeling
- videofilmpjes maken
- speelkussen voor de jongere gasten;
- jeugdprogramma in de kelder;
- speurtocht in en om de kerk.
Verder presenteren een aantal groepen zich met kramen in de kerk en/of op het kerkplein, zoals Dorcas, Engel van Hoorn, Jeugdraad, Straatpastoraat, Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken, Raad van Kerken, de Diaconie, Samenspraak voor HEEL HOORN, enz.

** NIET ALLEEN MAAR PROEVEN, MAAR OOK (MEE)ETEN!

Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd: er staat een lunch klaar. Er zijn heerlijke salades met stokbrood en op het plein van de kerk staat een patat- en een ijskraam. Loopt het water u al uit de mond? KOM PROEVEN!

** CHORAL EVENSONG

De startzondag sluiten we af met een zogenaamde Choral Evensong, uitgevoerd door de befaamde Martinus Cantorij. Deze vesperdienst begint om 15.00 uur.
Voorafgaand aan de dienst oefent de Martinus Cantorij en geeft dirigent Paul Waerts een workshop waarin u wordt ingewijd in de Engelse koorzang.

Smaakt dit naar meedoen? KOM PROEVEN!

** MEER WETEN?

Download de app Protestant (Android of Iphone) of stuur een mail naar startzondagpghzb@gmail.com