Kindernevendienst

Als je naar de kerk gaat, moet je lang stilzitten? Nee hoor, bij ons niet!

De verhalen en liederen tijdens de viering in de kerk zijn voor veel kinderen vaak moeilijk te begrijpen. Daarom is er voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud iedere zondag een eigen dienst.

We beginnen om 10.00 uur gezamenlijk in de gewone kerkdienst, zodat de kinderen de rituelen en sfeer leren kennen, ook is er een klein gesprekje met de kinderen. Tijdens de overdenking gaan de kinderen naar hun eigen ruimte voor de kindernevendienst. Daar wordt een verhaal uit de bijbel verteld. Vervolgens bespreken we met de kinderen wat we van het verhaal kunnen leren voor ons eigen leven. Bijvoorbeeld, hulpvaardigheid, samen delen, vriendelijkheid, aandacht voor elkaar, vergeving en geloof in God en Jezus. Naast verhalen vertellen worden er ook liedjes gezongen, spelletjes gedaan, knutselwerkjes, puzzels en werkbladen gemaakt.

Waar en wanneer?

Er is kindernevendienst tijdens de zondagse diensten, zowel in ‘wijk Stad’, Hoorn, als in ‘wijk Zwaag Blokker’. In de wijk Hoorn wordt in de vakanties geen kindernevendienst ingeroosterd.

 

neven