Hulpverlening vanuit de WF kerken

logohwk

Al meer dan 20 jaar is de Stichting Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken (H.W.K.) actief in West-friesland. Het gebied loopt van Hoorn-Obdam-Medemblik naar Enkhuizen en behelst alle daarin gelegen dorpen. (voormalig S.O.W. gebied)

De Stichting beoogt gratis hulpverlening die direct en persoonlijk van aard is en omdat de hulpverleners in de meeste situaties thuis komt, is de drempel laag. De hulp is voor iedereen en deze hulp wordt financieel mogelijk gemaakt door de kerken in West-friesland.

De hulpverleners van de HWK helpen mensen in heel West-Friesland. In de avonduren, de weekenden, en de feestdagen regelmatig worden de hulpverleners met hulpvragen geconfronteerd.

De aard van de hulpvragen is heel divers, maar vaak zijn het problemen in de relationele sfeer. De hulpverleners komen als HWK veel crisissituaties tegen, en door TIJD te nemen komen er vaak na de eerste hulpvraag vele ander dingen naar boven, zoals oud verdriet, relatieproblemen, drank, drugs, zorgen, depressies, eenzaamheid en rouw.

Door begrip, tact, geduld en  praktische hulp wordt  er goed naar de mens geluisterd en  daar naar gehandeld. Als mensen dit ervaren dat er iemand naast hen staan in de crisis, dan helpt het hen vaak om met stress/ crisis open te blijven staan voor nieuwe mogelijkheden. Zo wordt ook de eigenwaarde van de mensen aangesproken. Juist de tijd en aandacht die wij geven, kunnen in een situatie het gevoel geven dat het wel de moeite waard is om er aan te werken.

HWK werkt met veel organisaties samen, of indien noodzakelijk verwijzen zij mensen door, om zo die cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De Stichting is dag en nacht telefonisch bereikbaar d.m.v. een antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Ook is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.15 tot 14.15 uur telefonisch spreekuur (0229-271684)

Stichting H.W.K. – Dampten 16, 1624 NR Hoorn – tel. 0229-271684

www.hulpverleningwestfriesekerken.nl

Hulpverleners zijn:  Esther, Soleil en Margriet