Info

Bekijk hier de laatste nieuwtjes, foto’s en video’s

Projectkinderkoor?
Het principe van het projectkinderkoor is dat het kinderkoor niet het gehele jaar bestaat, maar steeds toewerkt naar optredens die in de kerk zijn, of gekoppeld zijn aan kerkelijke activiteiten. Je kan je per project opgeven.

Kinderen die het leuk vinden om te zingen en die het leuk vinden om te zingen over christelijke thema’s, kunnen meezingen. Je hoeft niet verbonden te zijn met een kerk.

Wat zingen we?
We zingen liedjes over de verhalen uit de bijbel, maar ook liedjes uit de top 40, liedjes die gewoon grappig en leuk zijn om te doen, liedjes uit het buitenland en natuurlijk mogen kinderen zelf ook nummers aandragen. Zo zingen we op dit moment op verzoek ‘Hallo Wereld – Kinderen voor Kinderen’. Belangrijk is dat de nummers over het algemeen een levensbeschouwelijke lading hebben.

Hoe werkt dat? Oefenen?
Je staat niet de hele tijd stil bij je stoel met een mapje voor je neus. We springen, lopen en dansen ook wat af! Soms word je gevraagd of je een stukje alleen wilt zingen, of samen met een klein groepje, en natuurlijk treden we ook aan het eind van de repetitie op voor ouders.

Tijdens de repetitie zingen we liedjes die we nieuw aan het leren zijn, maar ook verzoeknummers die we nog niet kennen, maar wel snel kunnen leren, of liedjes die we al eerder gedaan hebben, en die we gewoon graag nog eens willen doen.

Liedjes die we tot nu toe gedaan hebben:
Sjalom Chaverim
Ayo
Morgen is vandaag – Junior Songfestival
Hallo Wereld – Kinderen voor Kinderen
Stil is de nacht (kerstlied)
Feliz Navidad (kerstlied)
Dronken zeeman
Sint Maartenliedjes
Sinterklaasliedjes
Vlieg met me mee – Trijntje Oosterhuis
Morgen is een droom – Kinderen voor Kinderen
Ken je dit verhaal
Is je deur nog op slot

 

Wanneer oefenen?
We zingen ca. 45 minuten per repetitie. We repeteren ca 10 keer per project. Dit kan verschillen, ivm het aantal projecten in het jaar, en de beschikbaarheid van dirigenten.

Op dit moment repeteren we op donderdagmiddag van 16.00 – 16.45 in Het Octaaf, J.D. Pollstraat 1.

Deze dag, tijd en locatie proberen we aan te houden, maar kan per project verschillen.

Kosten?
Op dit moment zijn de projectkinderkoren gratis om aan deel te nemen. Mocht dit veranderen, dan wordt dat hier gemeld, en natuurlijk ook via de mail over de start van een nieuw project.

En nu?
Mochten kinderen niet zeker weten of ze dit wel leuk vinden, dan kan je altijd laten weten dat je misschien wel mee wilt zingen via deze website of via door mij een email te sturen. Dan kom je gewoon een keer kijken.

Opgeven
Opgeven om mee te doen, of bericht te krijgen zodra er weer een projectkoor van start gaat, kan je mailen naar Tanja Gardner via kinderkoor @pknhzb.nl!
Dan volgt er vanzelf een bericht per email over de start van een nieuw project.

Contact / Meer informatie
Ik ben Tanja Gardner, muziekdocente op verschillende basisscholen, muziektherapeute en verbonden aan Kerkelijk Centrum ‘ het Octaaf’.

Ik ben te bereiken via email: kinderkoor @pknhzb.nl

Mocht er behoefte zijn aan telefonisch contact, dan geef ik via de email mijn telefoonnummer door.